Mobs not animating

5 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 4 weeks 11 hours ago
Joined: 06/19/2017 - 17:01
Gems: 3
Mobs not animating

If I create a custom mob, and put it to MCreator, I set whats the head, left leg, right leg, left arm, right arm, but then when I test it, it doesn't animate anything. The mob is just static, even when he walks. Any idea why?



Offline
Last seen: 1 month 6 days ago
Joined: 08/05/2017 - 04:13
Gems: 19
What version and system are

What version and system are you using? What model program did you ise to design?

I have tried over and over with the animation wizard but it never does anything. I just add the statements to the java file before import. the good thing is it makes the import faster as you do not have to do anything with the animation wizard. You can just close it out when it opens and the animated parts will still work. Not sure if it is a bug or something but I have tried on every version from 1.6.9 and only way for me to get it to work is to add it to the java file before import.

You just need to add a few lines at the end of the java file. you could also add it to the code directly if you wish but then you have to add an import statement for MathHelper so I just find it easier to add before importing into MCreator.

I will add an example java file with the states at the end for you to add.

https://www.dropbox.com/s/nrr7nnkthxw78vn/Human.java?dl=0

That java file gives you the setting for a basic biped, Head, arms and legs.

just look at the end for the statements you need to add. But if using techne it is easier to add it to the export file . That way you do not have to worry about it again.

Offline
Last seen: 2 weeks 2 days ago
Joined: 08/02/2017 - 19:23
Gems: 283
I had the same problem before

-Ellivers

Offline
Last seen: 1 month 6 days ago
Joined: 08/05/2017 - 04:13
Gems: 19
Here is a quick quick guide I

Here is a quick quick guide I made.

Offline
Last seen: 1 month 6 days ago
Joined: 08/05/2017 - 04:13
Gems: 19
Okay here is a quick guide I