HELP! Problems with biome and structure spawning

2 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Joined: 01/25/2014 - 20:15
Gems: 0
HELP! Problems with biome and structure spawning

So I have plans for entering the upcoming contest but from what I've achieved so far I just can't get the biome to spawn in custom trees or trees with schematics. I understand other people have had this issue as well. Anyway, I attempted making a structure that would spawn the custom tree schematic but from what I can see, it won't spawn upon my custom grass block; however, if I change the biome surface to vanilla grass it spawns along with a few other schematics I added. So from what I can see it will not spawn upon my custom block. I want my biome to have custom grass blocks with my special tree schematic but I can't get anything to spawn on the custom grass...

My Biome

http://i.imgur.com/taxEpYg.jpg

The Structures

http://i.imgur.com/e2UBwNO.jpg

 

 

Edited by: NathanHam89 on 05/27/2015 - 21:12


Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 06/26/2015 - 23:44
Gems: 0
I have the same problem

Whenever I try to make a custom tree with custom parts to it it never works with it just having a normal 6 block high oak tree no matter what I do. It is very annoying because I wanted to mKe an awesome biome mod but trees were the main part and now I can't. Everything else works fine, the biome colors, the grass/flowers spawn in, ect. But I really want the trees to work. Sorry that this isn't going to help with the problem but is there anyone that knows how to fix it? (I'm using a Mac on 1.8) but I don't think that matters, or does it?