Trees and Tree saplings

12 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Joined: 04/04/2015 - 13:30
Gems: 0
Trees and Tree saplings

Hi, I'm intrested in adding in my own tree so I'd like to know how to make wood blocks (making a regular block wont let you place it like wood) ; and saplings that when bonemealed will grow.

 

Any ideas?



TheGriffinater's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Joined: 11/19/2015 - 22:02
Gems: 0
Same I want to make a pine

Same I want to make a pine tree in this and its not doing it

 

 

Offline
Last seen: 1 year 4 weeks ago
Joined: 06/28/2016 - 16:30
Gems: 0
RE:Same I want to make a pine

I decoded minecraft with MCP and now I can edit anything in minecraft! even entities!

Offline
Last seen: 1 year 4 weeks ago
Joined: 06/28/2016 - 16:30
Gems: 0
RE:RE:Same I want to make a pine

@Siontro actually I meant to say decompiled! lol

Offline
Last seen: 13 min 44 sec ago
Joined: 08/27/2013 - 18:03
Gems: 420
RE:RE:Same I want to make a pine

@Siontro Ehmm... You can not mod like decompiling base classes and just editing them. 
1st - It does not work in most cases.

2nd - Editing base classes is propably worst thing in java

You can only use it to learn how each feature in MC is codded , use some parts of the code or use reflections to get some values,...

DutchAT's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Joined: 10/08/2015 - 23:02
Gems: 58
I do it with structures xD

I do it with structures xD

adam2adam's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Joined: 10/18/2014 - 16:45
Gems: 1
Heres an idea I used.Its not

Heres an idea I used.Its not perfect but its better than nothing.Try using mcedit to get a schematic for your tree design(Use MCedit to save a build of a tree you made in your minecraft)Then make the tree a structure.Then make a texture for your sapling snd make it a block select the type crossed and make it a cutout transparent block.(All is done on the first page of your block making process)Make sure you set the tick of the block high then go to events.Click Tick Update and select place schematic and select the tree you made from earlier.Make sure you use no air blocks.Then once thats done do another tick update event and select remove block.Once all thats done you can place your sapling and after a certain amount of time(The Ticks determin that)a tree will grow and your sapling will dissapear.

 

PROBLEMS:

1.I dont know how to use bonemeal

2the tree trunk dosnt spawn on the sapling only near....

 

Other than that thats how you make a custom tree

Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Joined: 03/16/2016 - 20:32
Gems: 100
I ​know solution use add

I ​know solution use add block to create your tree from sapling instead of place shematic

Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Joined: 03/16/2016 - 20:32
Gems: 100
Bonemeal could be a problem

Bonemeal could be a problem because you can make it when rightclicked only once so you can't make it just rightclick it few times and done you can make it only once rightclicked

Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Joined: 03/16/2016 - 20:32
Gems: 100
Bonemeal could be a problem

Bonemeal could be a problem because you can make it when rightclicked only once so you can't make it just rightclick it few times and done you can make it only once rightclicked

Pigkiller25.2's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Joined: 03/22/2016 - 20:27
Gems: 41
as soon as i get a computar i

as soon as i get a computar i will help with this mod. 

YT Channel Name: AutisticMC

 

Pages