Long range weapon

8 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Joined: 01/29/2015 - 00:59
Gems: 0
Long range weapon

How can i change a weapon's range? I'm willing to use custom code.I don't know java other than making armor or items make you take no fall damage. Like if a normal diamond sword can hit a mob thats like i dont know 5 blocks away from the Player than i want to make with a special sword you can hit the mob from 12 block away. I know it's possible I've seen mods that have weapons like that

Edited by: DesOnTable on 02/12/2015 - 15:21


Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Joined: 09/12/2014 - 15:41
Gems: 0
Not to sure if it will work

Not to sure if it will work but add a crafting recipe and give it a power enchantment. different power levels do different ranges. If it does not work let me know and ill mess around for you and figure it out. are you talking about using the gun? try using the gun mod function and see if its to your liking. its quite a long range actually. if you dont like the range and want it to be even farther then try to add the recipe and enchantment.

Offline
Last seen: 1 year 7 months ago
Joined: 05/16/2014 - 13:42
Gems: 0
RE:Not to sure if it will work

@cislabh I don't think that he is talking about bows...

Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Joined: 01/29/2015 - 00:59
Gems: 0
RE:RE:Not to sure if it will work

(Thanks for trying to be helpful) No i'm not talking about bows.Like if a normal diamond sword can hit a mob thats like i dont know 5 blocks away from the Player than i want to make with a special sword you can hit the mob from 12 block away @JTK222

Offline
Last seen: 1 year 7 months ago
Joined: 05/16/2014 - 13:42
Gems: 0
RE:RE:RE:Not to sure if it will work

@DesOnTable I am searching currently in the Minecraft Code but I can't find anything that could help you

Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Joined: 01/29/2015 - 00:59
Gems: 0
RE:RE:RE:RE:Not to sure if it will work

Thanks For trying :)
@JTK222

Offline
Last seen: 1 year 7 months ago
Joined: 05/16/2014 - 13:42
Gems: 0
Ok after 2 hours of searching

Ok after 2 hours of searching (that could also be usefull for me ^^)

I figured out that it's not possible without changing vanilla Code

Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Joined: 01/29/2015 - 00:59
Gems: 0
Well Thanks

Well Thanks